Helppoutta asiointiin ja vapaa-aikaan

Kotitaloudet

Valokuitu on luotettava tiedonsiirtomenetelmä, jolla on valtava kapasiteetti. Maahan kaivettava valokuitukaapeli ei ole alttiina sääolosuhteille, joten myrskyt eivät aiheuta verkkoyhteyden katkeilua. Valokuituun eivät vaikuta maaston muodot tai etäisyydet, eikä suuri käyttäjämäärä hidasta yhteyttä. Valokuitu on paras saatavilla oleva laajakaistayhteys, koska se on tasaisen toimiva ja ylivoimaisen nopea.

Viihde

Erilaiset suoratoistopalvelut ovat erittäin suosittuja: tv-ohjelmia ja elokuvia katsotaan muun muassa Yle Areenasta, Ruudusta, Katsomosta, Netflixistä sekä Viaplaystä ja musiikkia kuunnellaan Spotifysta ja Apple Musicista. Valokuidun ansiosta voit rentoutua juuri sellaisten palveluiden parissa kuin haluat. Kuituyhteys varmistaa laadukkaan tv-kuvan ja elokuvaillan ilman latausaikoja.

Pelaamista harrastava vaatii verkkoyhteydeltä nopeaa vasteaikaa ja hyvin pientä viivettä. Valokuitu on pelaajalle paras vaihtoehto, joka takaa nopeatempoisen ja pätkimättömän pelikokemuksen.

Hyvinvointi ja turvallisuus

Digitalisoituva yhteiskunta ja huippulaatuiset valokuituyhteydet voivat parantaa palveluja syrjäseuduilla. Verkossa voi hyödyntää laajaa kirjoa hyvinvointipalveluja. Luotettava laajakaistayhteys tuo turvaa esimerkiksi yksin asuvalle vanhukselle, sillä kotihoitaja voi tarkistaa hänen vointinsa etäyhdeyden avulla vaikka useita kertoja päivässä.

Turvatekniikalla voit valvoa kotiasi tai loma-asuntoasi silloinkin, kun et ole paikalla. Häiriötön ja vakaa valvonta sujuu valokuituyhteydellä.

Arjen asiointi

Valokuidun ansiosta sähköiset palvelut ovat kaikkien kansalaisten saatavilla tasapuolisesti, asuinpaikasta riippumatta. Voit hoitaa pankkiasiat, tehdä verkkokauppaostokset ja käyttää viranomaisten palveluja korkeatasoisen tietoliikenneyhteyden kautta. Valokuidun laajan kapasiteetin ansiosta asiointi on nopeaa jopa ruuhkahuippujen aikaan.